Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δήλωσαν χθες ότι οι καθυστερήσεις του ταχυδρομείου σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στη διανομή των επιστολικών ψήφων ενόψει της προεδρικής εκλογής της επόμενης εβδομάδας.

Ο περιφερειακός δικαστής Έμετ Σάλιβαν στην Ουάσιγκτον διέταξε αργά το βράδυ της Τρίτης τα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) να δημοσιοποιούν ημερήσιες αναφορές για τη διανομή της αλληλογραφίας, να συμμετέχουν σε ημερήσιες δικαστικές διασκέψεις, αλλά και να λάβουν άλλα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη διανομή των επιστολικών ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής έδωσε εντολή στα αμερικανικά ταχυδρομεία να δώσουν οδηγίες στους εργαζομένους τους από χθες, ώστε να διασφαλιστεί ότι «οι συμπληρωμένες επιστολικές ψήφοι θα φτάνουν στον κατάλληλο εκλογικό αξιωματούχο μέχρι την προθεσμία παράδοσής τους, όπως αυτή έχει καθοριστεί».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Κάρολιν Μαλόνι δήλωσε ότι οι ταχυδρομικές «καθυστερήσεις προκαλούν τώρα προβλήματα στη διανομή των επιστολικών ψήφων. Έτσι ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς που δεν έχουν ψηφίσει ακόμη να ψηφίσουν με τη φυσική τους παρουσία ή να χρησιμοποιήσουν καθορισμένα ταχυδρομικά κουτιά για τις επιστολικές ψήφους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης