Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψε, «προς έκπληξή της», περισσότερους από 90 ανθρώπους στοιβαγμένους μέσα σ’ ένα σπίτι στο Χιούστον (Τέξας, νότιες ΗΠΑ), προσθέτοντας πως έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα για εμπορία ανθρώπων.

«Χθες το βράδυ ειδοποιηθηκαμε πως κάποιο πρόσωπο πιθανόν έχει απαχθεί και δουλέψαμε όλη τη νύχτα για να το εντοπίσουμε και να εξασφαλίσουμε ένταλμα σύλληψης», είπε ο Ντάριν Έντουαρντς, αξιωματικός της αστυνομίας στην μεγαλούπολη αυτή του Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας περίμενε μεγάλη έκπληξη όταν μπήκαμε» στο οίκημα, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο διώροφο ακίνητο, σε μια γειτονιά του Χιούστον.

Στο εσωτερικό οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω από 90 ανθρώπους, όλους ενηλίκους, ανάμεσά τους πέντε γυναίκες. «Οι συνθήκες δεν ήταν πολύ άσχημες», σημείωσε ο Έντουαρντς, ωστόσο κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχαν φάει τίποτα για μέρες.

«Θεωρούμε πως πρόκειται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών», διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι από τους ενενήντα και πλέον ανθρώπους είπαν πως έχουν χάσει την αίσθηση της όσφρησης, άλλοι είχαν πυρετό ή επίμονο βήχα και οι αστυνομικοί υποπτεύονται πως πολλοί ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Αποφάσισαν κατά συνέπεια να αφήσουν μια ομάδα να φρουρεί το σπίτι εν αναμονή οδηγιών για τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται φέτος αντιμέτωπες με θεαματική αύξηση των παράτυπων διελεύσεων των συνόρων τους με το Μεξικό. Τον Μάρτιο οι αρχές συνέλαβαν 172.000 ανθρώπους, τον υψηλότερο αριθμό των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης