Ο Άλεξ Μέρντοου, ο δικηγόρος από τη Νότια Καρολίνα που οργάνωσε τη δολοφονία του ώστε ο γιος του να εισπράξει τα χρήματα της ασφάλειας ζωής, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για κατάχρηση των χρημάτων από τον διακανονισμό που συνδέεται με τον θάνατο της οικιακής βοηθού του, το 2018.

Ο 53χρονος Μέρντοου πυροβολήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από τον Κέρτις Έντουαρντ Σμιθ, αλλά για… κακή του τύχη, επέζησε. Τον περασμένο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομολόγησε πως είχε αναθέσει στον Σμιθ να τον σκοτώσει. Του ασκήθηκε δίωξη για ασφαλιστική απάτη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορός του υποστηρίζει ότι ο 53χρονος οργάνωσε τη δολοφονία του επειδή είχε πέσει σε κατάθλιψη μετά τον θάνατο της συζύγου του και του άλλου γιου του, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο έξω από το εξοχικό τους.

Οι Αρχές στη Νότια Καρολίνα γνωστοποίησαν την Παρασκευή ότι ο Μέρντοου συνελήφθη την Πέμπτη στη Φλόριντα, με την κατηγορία της ιδιοποίησης χρημάτων από τον διακανονισμό για τον θάνατο της Γκλόρια Σάτερφιλντ, της οικιακής βοηθού της οικογένειας. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μόλις βγήκε από ένα κέντρο αποτοξίνωσης στο Ορλάντο και τον οδήγησαν σε μια τοπική φυλακή. Θα παραμείνει εκεί μέχρι να αποφανθούν οι δικαστικές αρχές της Φλόριντα αν θα τον στείλουν πίσω στη Νότια Καρολίνα.

Η οικιακή βοηθός πέθανε το 2018 όταν «σκόνταψε και έπεσε» μέσα στο σπίτι των Μέρντοου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική κοινή γνώμη παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον την υπόθεση του Μέρντοου, την πτώση ενός διαπρεπούς δικηγόρου, η οικογένεια του οποίου είχε επί δεκαετίες εξέχουσα θέση στον νομικό κόσμο της Νότιας Καρολίνας. Οι συνήγοροί του ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο πελάτης τους θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα και ότι λυπάται που οι ενέργειές του παρεμπόδισαν την προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο γύρω από τους φόνους της συζύγου και του γιου του.

Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία άνοιξε μια άλλη έρευνα σε βάρος του Μέρντοου αφού ο προηγούμενος εργοδότης του, η νομική εταιρεία Peters, Murdaugh, Parker, Eltzroth, & Detrick, τον κατηγόρησε για κατάχρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης