Ένοχη κρίθηκε στη δίκη της σε δικαστήριο του Ντάλας η πρώην αστυνομικός Άμπερ Γκάιγκερ, που μπήκε στο διαμέρισμα του γείτονά της, μπερδεύοντάς το με το δικό της και τον σκότωσε, ενώ εκείνος απολάμβανε το παγωτό του μην έχοντας αντιληφθεί τίποτα.

Ο φόνος του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου μαύρου λογιστή, από μία λευκή αστυνομικό που μόλις είχε σχολάσει από βάρδια 13,5 ωρών, έγινε αφορμή για έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Η ποινή της Γκάιγκερ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως στο Τέξας η ανθρωποκτονία οδηγεί αναγκαστικά στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η Γκάιγκερ κατέθεσε στη δίκη της και ζήτησε συγγνώμη, όμως υποστήριξε πως τη στιγμή που τράβηξε τη σκανδάλη πίστευε ότι η ζωή της κινδύνευε. «Λυπάμαι, λυπάμαι. Θα πρέπει να ζω μ’ αυτό καθημερινά», είπε στους ενόρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία ανέφερε επίσης πως η Γκάιγκερ δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον Τζιν ούτε όταν είχε πια αντιληφθεί το λάθος της. Μπορεί να κάλεσε τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ζητώντας ασθενοφόρο, δεν χορήγησε όμως στον άνδρα τις πρώτες βοήθειες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης