Απίστευτες εικόνες μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα από συνοικία της Ιντιανάπολης στις Η.Π.Α. όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τουλάχιστον 19 σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες. Στο σημείο επιχείρησαν δεκάδες πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν πολύωρη μάχη, μέχρι τελικά να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 150 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το σημείο, με τις πρώτες ενδείξεις να συνδέουν την έκρηξη με διαρροή φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν εικόνες από ανθρώπους να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, την ίδια στιγμή που κάποιοι πίστευαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τη συντριβή αεροπλάνου.

Ο δήμαρχος της πόλης επισκέφτηκε την περιοχή, δηλώνοντας σοκαρισμένος από το θέαμα που αντίκρισε. Τοίχοι σπιτιών είχαν γκρεμιστεί, στέγες είχαν φύγει από τη θέση τους ενώ το ωστικό κύμα από την έκρηξη είχε σπάσει όλα τα παράθυρα των σπιτιών σε απόσταση πολλών μέτρων.

«Μίλησα με ανθρώπους που κατοικούν περίπου τρία χλμ. μακριά και μου είπαν ότι αισθάνθηκαν σαν να συνέβη δίπλα τους», πρόσθεσε.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του δημάρχου…

«Κοιμόμουν στον καναπέ όταν ξαφνικά τα παράθυρα έγιναν θρύψαλα και η εξώπορτα κατέρρευσε. Ήταν η πιο ισχυρή έκρηξη που έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Όταν βγήκα έξω, το μόνο που έβλεπα ήταν φωτιά. Ένα σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με την πυρκαγιά να επεκτείνεται ταχύτατα!», ανέφερε στο Associated Press η Pam Brainerd, κάτοικος της περιοχής.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι το τοπίο θύμιζε πολεμική ζώνη, με το πυκνό σύννεφο καπνού και σκόνης να κάνει σχεδόν αδύνατη την παραμονή κοντά στο σημείο της έκρηξης χωρίς αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Η.Π.Α.: Φωτιά σε διάσημο γήπεδο Καλαθοσφαίρισης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 05:56
Παρανάλωμα του πυρός ιστορικό κτήριο στο Σαν Φρανσίσκο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 12:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης