Τουλάχιστον τέσσερις μετριοπαθείς Δημοκρατικοί, που είναι μέλη του Κογκρέσου, επέστρεψαν τις οικονομικές δωρεές που έλαβαν από μία επιτροπή πολιτικής δράσης (PAC), η οποία έχει συγκροτηθεί από τη βουλευτή των Δημοκρατικών Αλεξάντρια-Οκάσιο Κορτέζ.

Οι Ρεπουμπλικανοί από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι η αποδοχή των οικονομικών δωρεών από την αναφερόμενη επιτροπή πολιτικής δράσης αποτελεί ένδειξη αποδοχής των πιο προοδευτικών πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεκλογικές εκστρατείες στο Κογκρέσο δημιούργησε τη Δευτέρα ηλεκτρονική σελίδα και καλεί τουλάχιστον 24 Δημοκρατικούς, μερικοί από τους οποίους προέρχονται από ανταγωνιστικές εκλογικές περιφέρειες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, να επιστρέψουν τις οικονομικές δωρεές των 5.000 δολαρίων που έλαβαν από την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που άρχισε την προηγούμενη χρονιά από την Οκάσιο-Κορτέζ.

Τουλάχιστον τρεις Δημοκρατικοί, που δεν βρίσκονταν στη λίστα των δωρεών, είχαν επιστρέψει ήδη τα ποσά που τους δόθηκαν τον Μάρτιο, μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα αρχεία της προεκλογικής τους εκστρατείας στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Ένας τέταρτος Δημοκρατικός, ο βουλευτής Κρις Πάπας, επέστρεψε επίσης τα χρήματα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπός του χθες το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Οκάσιο-Κορτέζ θεωρείται ανερχόμενη βουλευτής των Δημοκρατικών μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών στις ΗΠΑ, με την εκστρατεία επανεκλογής της να έχει συγκεντρώσει ποσό 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το ποσό αυτό είναι συγκρίσιμο, με το ποσό των περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συγκεντρώσει η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν δέκα έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ ελπίζουν ότι θα κερδίσουν καθαρή πλειοψηφία τον επόμενο χρόνο.

Οι Δημοκρατικοί κατά την περίοδο αυτή διαθέτουν πλειοψηφία έξι εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές κενές έδρες.

Μερικοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί απέδωσαν τις απώλειες εδρών που είχε το κόμμα τους στο Κογκρέσο το 2020 στη θέληση μερικών συναδέλφων τους βουλευτών να υποστηρίξουν την ιδέα της μείωσης της χρηματοδότησης των αστυνομικών τμημάτων, όπως επίσης και σε πολιτικές που χαρακτηρίστηκαν «σοσιαλιστικές» από τους συντηρητικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης