Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές των Η.Π.Α. εξαιτίας της υιοθέτησης μιας καινούριας τακτικής αποφυγής των ελέγχων της Αστυνομίας από τα μέλη μεξικανικών συμμοριών που διακινούν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, ημιφορτηγά οχήματα, γεμάτα ναρκωτικά, καταλήγουν μέσα στον ποταμό Ρίο Γκράντε, ο οποίος χωρίζει τις Η.Π.Α. από το Μεξικό, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να μην μπορούν να επέμβουν καθώς οι δράστες περνούν πολύ γρήγορα σε μεξικανικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόλις βρεθούν μέσα στο νερό, ξέρουν ότι είναι ασφαλείς», σημείωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Τέξας.

Το λεγόμενο «splashdown» αναμένεται να τεθεί ως θέμα σε διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου στο Μεξικό, όπου το κυβερνών κόμμα αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης διοχετεύονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής στις Η.Π.Α. μέσω του Μεξικού. Πολύ συχνά, οι συνοριοφύλακες εντοπίζουν ειδικά διαμορφωμένα τούνελ, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ναρκωτικών «κάτω από τη μύτη» των αρμόδιων Αρχών.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τους πρόδωσαν τα δέντρα!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 02:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης