Ο Μπέρνι Σάντερς ματαίωσε μια προεκλογική συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει για απόψε το βράδυ στο Κλίβελαντ, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Μάικ Κάσκα, ο εκπρόσωπος του 78χρονου διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη «από ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τις δημόσιες προειδοποιήσεις των πολιτειακών αξιωματούχων του Οχάιο, οι οποίοι διαμήνυσαν την ανησυχία τους για τη διοργάνωση μεγάλων συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Όλες οι μελλοντικές εκδηλώσεις της εκστρατείας Μπέρνι 2020 θα εξετάζονται κατά περίπτωση», πρόσθεσε ο Κάσκα.

Σήμερα, πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί καλούνται να ψηφίσουν στις προκριματικές για το χρίσμα των Δημοκρατικών που διεξάγονται σε έξι Πολιτείες: Μίσιγκαν, Αϊντάχο, Μισισίπι, Μιζούρι, Βόρεια Ντακότα και Ουάσινγκτον. Τα βλέμματα όλων όμως είναι στραμμένα στο Μίσιγκαν, όπου το 2016 ο Σάντερς είχε κάνει την έκπληξη, απέναντι τότε στη Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός του, ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ελπίζει ωστόσο ότι θα καταφέρει να διευρύνει το προβάδισμά του στις προκριματικές αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι μια κακή ημέρα για τον τρελό Μπέρνι», προέβλεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακολουθεί προσεκτικά –και σχολιάζει με δηκτικές αναρτήσεις στο Twitter– τις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών από τις οποίες θα αναδειχθεί ο ανθυποψήφιός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης