Εδώ και μια εβδομάδα στην πόλη Όκλαντ της Καλιφόρνια πραγματοποιούνται συνεχώς διαμαρτυρίες για τις αθωώσεις τουλάχιστον δύο αστυνομικών, που δολοφόνησαν άοπλους αφροαμερικανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης ειδικότερα μια πορεία περίπου εκατό ανθρώπων διαδήλωνε στους δρόμους της πόλης, όταν, σύμφωνα με αυτόπτες, δύο «διαδηλωτές» με καλυμμένα πρόσωπα, άρχισαν να καλούν τον κόσμο σε βανδαλισμούς!

Κάτι που δεν άρεσε στους διαδηλωτές, οι οποίοι σταμάτησαν και περικύκλωσαν τους επίδοξους «ταραξίες» ζητώντας τους να φανερώσουν τα πρόσωπά τους.

Τότε αυτοί έβγαλαν τις κουκούλες και δήλωσαν την ταυτότητά τους, ότι είναι δηλαδή αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Avery Browne, εκπρόσωπο της αστυνομίας του Όκλαντ, οι δύο επιθεωρητές βρισκόντουσαν εκεί για να συλλέξουν πληροφορίες και τίποτα περισσότερο. Όταν λοιπόν περικυκλώθηκαν από πενήντα περίπου διαδηλωτές, έβγαλαν από τα μπουφάν τους γκλομπ για να απωθήσουν τον κόσμο και σαν τελευταίο μέτρο προστασίας, ένας εκ των δύο, έβγαλε περίστροφο και το έστρεψε προς τους διαδηλωτές.

Επίσης πρόσθεσε ότι τυχόν καταγγελίες, ότι οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ξεκινήσουν βίαια επεισόδια, θα ελεγχθούν από τους ίδιους.

Διαβάστε επίσης: Νέα Υόρκη: Αθώος και δεύτερος αστυνομικός που στραγγάλισε 43χρονο – Επεισόδια στο Φέργκιουσον – Συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης