Αστυνομικοί και ειδικοί διαπραγματευτές του FBI βρίσκονται σε επαφή με έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να κρατά ομήρους μέσα σε εβραϊκή συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, σε ένα θρίλερ που ξεκίνησε στη διάρκεια της λειτουργίας, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Ένας άνδρας που κρατούνταν όμηρος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από έξι ώρες, χωρίς να έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) αναπτύχθηκαν στην περιοχή έπειτα από μία κατεπείγουσα κλήση στις 10:41 (τοπική ώρα) για την ομηρία στη συναγωγή. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μέσα στο κτίριο και παραμένει αδιευκρίνιστο τι οπλισμό μπορεί να έχει ο φερόμενος ως δράστης.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων και ένας ραβίνος.

Ο φερόμενος ως δράστης ακούστηκε να λέει, σε μία τηλεφωνική επικοινωνία (όπως πιστεύεται), κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που μεταδιδόταν ζωντανά μέσω Facebook, ότι δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν και ότι πιστεύει πως θα πεθάνει, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Fort Worth Star-Telegram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχος, που έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται πως είναι «αδελφός» της Πακιστανής επιστήμονα Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή έπειτα από την καταδίκη της το 2010 για τους πυροβολισμούς κατά στρατιωτών και ανδρών του FBI, και ότι ζητά την απελευθέρωσή της. Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ύποπτου, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για «την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη», όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπός του. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση και ότι προσεύχεται για την ασφάλεια των ομήρων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως αξιωματούχοι της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας βρίσκονται στο σημείο και καταβάλλουν προσπάθειες για να επιτευχθεί «η καλύτερη και ασφαλέστερη έκβαση» στην κρίση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης