Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε σήμερα για τον εντοπισμό 39 ανθρώπων που αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν το Σάββατο (23/1), σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή.

Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανετράπη περίπου 70 χιλιόμετρα του Fort Pierce Inlet Park εξαιτίας κακοκαιρίας, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπάρχουν υποψίες για επιχείρηση που ξεκίνησαν διακινητές παράτυπων μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το tweet της ακτοφυλακής:

«Η αμερικανική ακτοφυλακή σπεύδει στο σημείο μετά από αναφορά για ανατροπή σκάφους με δεκάδες αγνοούμενους στα ανοιχτά της Φλόριντα. Αναφέρεται ότι 39 άνθρωποι αγνοούνται, 45 μίλια ανατολικά της ακτογραμμής. Εικάζεται ότι πρόκειται για επιχείρηση εμπορίας ανθρώπων. Έρχονται ενημερώσεις».

Οι διασώστες έμαθαν για το ατύχημα το πρωί της Τρίτης, όταν ένας χειριστής βάρκας, ο οποίος περιγράφεται ως «καλός Σαμαρείτης», βρήκε έναν άνδρα να κάθεται πάνω στο σκάφος που ανατράπηκε, όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Εναέρια και θαλάσσια μέσα ερευνούν την περιοχή για σημάδια επιζώντων, έπειτα από την διάσωση τουλάχιστον 31 ανθρώπων της περασμένη Παρασκευή, όταν και τότε το σκάφος τους ανατράπηκε πέντε μίλια δυτικά του Μπιμίνι, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή και τη Βασιλική Αμυντική Δύναμη των Μπαχάμες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης