Αμερικανικές εταιρείες ακύρωσαν σήμερα εκατοντάδες πτήσεις και προειδοποίησαν για αναμενόμενα προβλήματα το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας που, συνοδευόμενο από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις, πρόκειται να πλήξει τις βορειοανατολικές και μεσοατλαντικές πολιτείες.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση ότι η κακοκαιρία θα προκαλέσει συνθήκες χιονοθύελλας και θα καταστήσει τις μετακινήσεις «σχεδόν αδύνατες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η American Airlines εκτιμά πως το κύμα της κακοκαιρίας θα έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στις πτήσεις της στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και ιδιαίτερα στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης. Ο αερομεταφορέας με έδρα το Τέξας έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει 50 πτήσεις προκειμένου να αποφύγει προβλήματα της τελευταίας στιγμής στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες που επηρεάζονται να κάνουν εκ νέου κρατήσεις χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

Η Jet Blue, η οποία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε την ακύρωση περίπου 500 πτήσεων μέχρι την Κυριακή. Η United Airlines ακύρωσε το 10% των προγραμματισμένων πτήσεών της το Σάββατο. Από την πλευρά της η Delta Airlines ανέφερε πως περιμένει ότι η κακοκαιρία θα έχει επιπτώσεις στις πτήσεις της μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, περισσότερες από 2.200 πτήσεις για το Σάββατο έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αεροπορική βιομηχανία, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τις αναταράξεις που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Η αύξηση των μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων έχει αφήσει τους αερομεταφορείς υποστελεχωμένους, υποχρεώνοντάς τους να ακυρώσουν πτήσεις.

Η Southwest Airlines αναφέρει ότι περίπου 5.000 υπάλληλοι (ή 10% του εργατικού δυναμικού της) μολύνθηκαν από τον ιό μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου. Η εταιρεία έχει ακυρώσει περισσότερες από 5.600 πτήσεις αυτόν τον μήνα, κάτι που υπολογίζεται σε απώλεια εσόδων ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης