Ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ και ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ προστέθηκαν στον κατάλογο των συμβούλων που θα επιβλέψουν την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Αρχές της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή από την Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιχειρηματικών συμφωνιών ύψους 23 δισ. δολαρίων για τον ενεργειακό τομέα και για άλλους τομείς στη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου Τζόκο Γουιντόντο στο Αμπού Ντάμπι το σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο διοικητικό κέντρο της χώρας θα κατασκευαστεί σε μια δασώδη περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Τζόκο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι μηδαμινός ο κίνδυνος για καταστροφές όπως πλημμύρες, σεισμοί, τσουνάμι και εκρήξεις ηφαιστείων.

Αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι το κόστος από την κατασκευή της νέας πρωτεύουσας θα ανέλθει σε 33 δισ. δολάρια και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι οικονομικές ζημίες που προκαλούνται από το μποτιλιάρισμα στη σημερινή πρωτεύουσα ανέρχονται σε επτά δισ. δολάρια.

Κάποιοι ακτιβιστές για το περιβάλλον έχουν ασκήσει κριτική εις βάρος της κατασκευής της νέας πρωτεύουσας προειδοποιώντας ότι η κατασκευή μιας νέας πόλης στη μέση ενός δάσους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον και απειλεί σπάνια είδη ζώων όπως ο ουρακοτάγκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης