Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να πωλήσουν στον ινδονησιακό στρατό οκτώ επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, βάσει μιας συμφωνίας ύψους 500 εκατ. δολαρίων που συνήψαν και στην οποία περιλαμβάνεται η διάθεση ραντάρ, η συντήρησή τους και η παροχή εκπαίδευσης σε χειριστές, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου Αμύνης.

«Επεξεργαζόμαστε τις επιπλέον λεπτομέρειες για την παράδοση και το χρονοδιάγραμμα της εκπαίδευσης», προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πώληση των Απάτσι ΑΗ-64Ε της Μπόινγκ ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τσακ Χέιγκελ στη Τζακάρτα, δεύτερο σταθμό του σε τέσσερα κράτη της νοτιοανατολικής Ασίας, που ξεκίνησε το Σάββατο από τη Μαλαισία και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

«Η προμήθεια αυτών των παγκοσμίου κλάσεως ελικοπτέρων αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα της δέσμευσής μας για να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της ικανότητας των ινδονησιακών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Χέιγκ επ’ ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας.

«Μία ισχυρή Ινδονησία είναι καλό [νέο] για την περιοχή», πρόσθεσε ο Χέιγκελ. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ινδονησία, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που έχει υιοθετήσει από τον Ιανουάριο του 2012 η Ουάσιγκτον και εκφράσθηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, κι έχει ως άξονά της την νοτιοανατολική Ασία, έπειτα από μία δεκαετία πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης