Ινδονησία: Αγνοούνται μέλη του πληρώματος αλιευτικού έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, 09:20
Ινδονησία: Αγνοούνται μέλη του πληρώματος αλιευτικού έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο

Δύτες αναζητούν στη Θάλασσα της Ιάβας 17 αλιείς οι οποίοι αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους τους έπειτα από σύγκρουση με φορτηγό πλοίο χθες Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, της Basarnas.

Τα 15 μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, του Barokah Jaya, διασώθηκαν μετά τη σύγκρουση. Πέντε δύτες αναζητούν τους υπόλοιπους 17 ναυτικούς, που αγνοούνται, διευκρίνισε ο Γιούσουφ Λατίφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Συνεχίζουμε την έρευνα», σημείωσε ο κ. Γιούσουφ, προσθέτοντας ότι σωστικό σκάφος της Basarnas περισυνέλεξε τους επιζήσαντες.

Η σύγκρουση σημειώθηκε χθες στις 12:30 (ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε ο κ. Γιούσουφ. Το άλλο σκάφος που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Habco Pioneer, χωρητικότητας σχεδόν 30.000 τόνων. Αμφότερα τα πλοία έχουν σημαία Ινδονησίας.

Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός και δεν αγνοείται κανένα μέλος του πληρώματος του Habco Pioneer, που ανήκει στην εταιρεία PT Habco Primatama, η οποία διαθέτει κυρίως ρυμουλκά και μαούνες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, 09:20