Την αδιαφορία της αστυνομίας, αλλά και των διερχόμενων πολιτών καταγγέλλει ο φίλος της νεαρής Ινδής που έφυγε από τη ζωή έπειτα από τον ομαδικό βιασμό και την κακοποίησή της, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το αποτρόπαιο περιστατικό.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Zee News, ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε ότι οι δυο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν ύστερα από την επίθεση που δέχτηκαν μέσα σε λεωφορείο την νύχτα της 16ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τους βοηθήσουν, ενώ χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες ωσότου μεταφερθούν εντέλει στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φίλη μου κείτονταν σοβαρά τραυματισμένη και αιμορραγούσε ακατάσχετα. Αυτοκίνητα, ρίκσο και ποδήλατα επιβράδυναν, οι οδηγοί έριχναν μια ματιά και κατόπιν ξαναεπιτάχυναν. Κουνούσα διαρκώς τα χέρια μου για βοήθεια. Οι λιγοστοί που κοντοστέκονταν μας κοιτούσαν και αναρωτιούνταν τι μπορεί να συνέβη, αλλά κανείς δεν έκανε το παραμικρό» διηγήθηκε ο νεαρός, του οποίου η ταυτότητα κρατείται μυστική για λόγους ασφαλείας.

«Οι αστυνομικοί έφτασαν με τρία φορτηγάκια, αλλά, αντί να μας βοηθήσουν, άρχισαν να καβγαδίζουν για το ποιος είχε δικαιοδοσία. Συνεχίσαμε να εκλιπαρούμε για ασθενοφόρο και ρούχα. Ένας από αυτούς έσκισε ένα σεντόνι και μου το πρόσφερε για να καλύψω τη φίλη μου. Χρειάστηκε να τη σηκώσω στα χέρια για να τη βάλω μόνος μου στο φορτηγάκι» ανέφερε ακόμη.

Ο νεαρός αποκάλυψε, μάλιστα, ότι, αντί να τους μεταφέρουν σε παρακείμενη κλινική, οι αστυνομικοί τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ μακριά από το σημείο της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή Ινδή ξεψύχησε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί για να υποβληθεί σε σειρά δύσκολων επεμβάσεων.

Η υπόθεση πυροδότησε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, που με ογκώδεις διαδηλώσεις αξίωσε τη λήψη μέτρων για την προστασία της ασφάλειας των γυναικών και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης