Ινδία: Περισσότεροι από 1.000 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 07:53
Ινδία: Περισσότεροι από 1.000 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 184.372 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός χωρίς προηγούμενο στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας και για άλλη μια μέρα ο υψηλότερος στον πλανήτη.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό έχει φτάσει τα 13,9 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Το ίδιο διάστημα 1.027 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φτάνει μέχρι σήμερα τους 172.085 νεκρούς.

Αυτός είναι ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος.

Είναι το ένατο 24ωρο μέσα στον Απρίλιο – και το όγδοο συνεχόμενο – που τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το επίπεδο των 100.000.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει το εκατομμύριο, ανέρχονται σε 1.365.704.

Εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας, των ελλείψεων οξυγόνου για ιατρική χρήση σε ορισμένα ομόσπονδα κράτη και των περιοριστικών μέτρων, μεγάλα πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα για μια ινδουιστική θρησκευτική γιορτή.

Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να κάνουν το μπάνιο τους στον Γάγγη την τρίτη ημέρα της εορτής Κουμπ Μελά.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters διαπίστωσαν ότι ελάχιστοι από τους προσκυνητές φόραγαν μάσκες ή τηρούσαν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ενώ κατέγραφε λιγότερα από 10.000 κρούσματα την ημέρα στην αρχή της χρονιάς, η Ινδία πλέον είναι η χώρα που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στον πλανήτη από τη 2η Απριλίου, με την κυβέρνηση του ινδουιστή εθνικιστή Ναρέντρα Μόντι να επιρρίπτει την ευθύνη στην παραβίαση των μέτρων κοινωνικής απόστασης και περιορισμού των επαφών από πολλούς πολίτες.

Οι αρχές στο πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της Ινδίας, τη Μαχαράστρα, επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας – καταγράφει σχεδόν το ένα τέταρτο των μολύνσεων – αναμένεται να επιβάλλουν νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από σήμερα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση.

Αλλού, ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν κορεστεί ή αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης διώχνουν ασθενείς και το βάρος που σηκώνει το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται ολοένα μεγαλύτερο.

Στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα στα οποία εικονίζεται μια τεράστια ουρά ασθενοφόρων μπροστά σε δημόσιο νοσοκομείο της Αχμενταμπάντ και γιατρούς και νοσηλευτές να πηγαίνουν να προσφέρουν φροντίδα μέσα στα οχήματα.

Πηγή προσκείμενη στο γενικό νοσοκομείο ανέφερε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, πως πολλές ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν πλέον ιατρικό οξυγόνο και διώχνουν ασθενείς με τον COVID-19, με αποτέλεσμα το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα να καλείται να επιλύσει το πρόβλημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 09:14