Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Σήμερα, Τρίτη καταγράφηκαν 357.229 νέα κρούσματα και 3.449 θάνατοι. Λόγω της κατάστασης ακυρώθηκε το πρωτάθλημα κρίκετ στην Ινδία.

Η αύξηση των κρουσμάτων συνέπεσε με μια δραματική μείωση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένα κρατίδια λόγω προβλημάτων στην προμήθεια και διανομή. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον τρία κρατίδια, μεταξύ των οποίων και η Μαχαράστρα που περιλαμβάνει τη Μουμπάι, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τη Δευτέρα χορηγήθηκαν 79.491 δόσεις συγκριτικά με 534.372 πριν από μία εβδομάδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κρατίδιο Γκουτζαράτ από το οποίο κατάγεται ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις Αχμενταμπάντ, Σουράτ και Βαντοντάρα, περιόρισαν τους εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα των 18-44 ετών.

Η Ινδία έχει καλέσει την Pfizer, τη Johnson & Johnson και τη Moderna να πουλήσουν εμβόλια στη χώρα αλλά καμία εταιρεία δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής σχετική αίτηση.

Η αντιπολίτευση ζητεί να γίνει εθνικό lockdown ωστόσο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται διστακτικός για οικονομικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης