Για πέμπτη διαδοχική ημέρα χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο του Νέου Δελχί, προκειμένου να κατακεραυνώσουν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο φλέγον ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στην Ινδία.

Το αρχηγείο της Αστυνομίας θύμιζε την Τρίτη «αστακό», με χιλιάδες αστυνομικούς να τηρούν αμυντική στάση απέναντι στο εξαγριωμένο πλήθος, το οποίο ζητά την καταδίκη των ανθρώπων που κακοποίησαν σεξουαλικά ένα 5χρονο κορίτσι. Όπως μετέδωσε το euronews, το γεγονός πως οι αστυνομικοί αγνόησαν την πληροφορία για την εξαφάνιση του κοριτσιού από το σπίτι του, καθυστέρησε σημαντικά τις έρευνες για τον εντοπισμό του, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του. Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι ανακρίνονται σχετικά με την υπόθεση, την ίδια στιγμή που το μικρό παιδί υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πλήθη ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Manmohan Singh, «πέρασε» μέσα στον Μάρτιο από το Κοινοβούλιο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων ποινών (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του θανάτου) σε όσους κρίνονται ένοχοι για σεξουαλική κακοποίηση.

«Καζάνι που βράζει» η κοινωνία

Το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στην Ινδία ήρθε στην επικαιρότητα ύστερα από τα απίστευτα γεγονότα μέσα σε λεωφορείο τον Δεκέμβριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομάδα ανδρών κακοποίησαν σεξουαλικά μια φοιτήτρια και στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν άγρια, με την άτυχη γυναίκα να αφήνει τελικά την τελευταία της πνοή ύστερα από λίγες εβδομάδες. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι υπόπτων. Πλέον τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη σε μια «fast track» ακροαματική διαδικασία. Ο πέμπτος εντοπίστηκε νεκρός, ενώ ο τελευταίος κρίνεται από δικαστήριο ανηλίκων.

Το νέο περιστατικό με τη σεξουαλική κακοποίηση του μικρού κοριτσιού ήταν η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης στην ασιατική χώρα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σημειώθηκαν την Τρίτη και σε άλλες περιοχές της Ινδίας. Στην ανατολική επαρχία Μπιχάρ εκατοντάδες παιδιά σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, ζητώντας με τον δικό τους τρόπο την αύξηση των μέτρων προστασίας για τους εκπροσώπους του «ασθενούς» φύλου. Το 5χρονο κορίτσι έπεσε θύμα απαγωγής στις 15 Απριλίου από μεσοαστική συνοικία του Νέου Δελχί και παρέμεινε στα χέρια τουλάχιστον δύο απαγωγέων για 48 ώρες.

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Οργή για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 00:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης