Η Κεράλα στη νότια Ινδία ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή διήμερου lockdown, την ώρα που οι ομοσπονδιακές αρχές σχεδιάζουν να στείλουν ειδικούς για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της Covid-19 στο κρατίδιο αυτό που τον τελευταίο καιρό έχει αναχθεί σε επίκεντρο της ασθένειας σε όλη τη χώρα.

Ο ημερήσιος αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ινδία έχει μειωθεί μετά το καταστροφικό δεύτερο κύμα της επιδημίας που έφερε στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας, ενώ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 επιταχύνεται. Όμως ειδικοί έχουν προειδοποιήσει τις αρχές να μην άρουν βιαστικά τα περιοριστικά μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με περίπου 154.000 ενεργά περιστατικά Covid-19 στην Κεράλα εντοπίζεται το 37,1% του συνόλου των ενεργών κρουσμάτων της Ινδίας. Εξάλλου στο κρατίδιο καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας στη χώρα.

«Έκτακτα αυστηρά μέτρα τίθενται σε ισχύ σε περιοχές όπου το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλό» ανέφερε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, ανακοινώνοντας «πλήρες lockdown» από την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης