Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 30.254 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τις μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν τα 9.857.029.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, μετά των ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η εξάπλωση του ιού έχει αποκλιμακωθεί σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν η επιδημιολογική καμπύλη έφθανε στην κορύφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ακόμη 391 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 143.019 νεκρούς. Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας είναι 356.546, ενώ οι άνθρωποι που διαγνώστηκε πως έχουν αποθεραπευτεί έχουν φθάσει τα 9.357.464 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, από τις κυριότερες εστίες της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν 1.935 νέα κρούσματα και υπέκυψαν 47 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες. Οι ινδικές ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν πως συνεχίζουν να αυξάνουν τα τεστ, που έχουν φθάσει τα 151 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διαβεβαιώνει τις τελευταίες ημέρες ότι θα αρχίσει σύντομα εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού και εξηγεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τον εμβολιασμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης