Το Νέο Δελχί επέβαλε στους 25 εκατομμύρια κατοίκους του νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από σήμερα το βράδυ, μία ημέρα αφότου η Ινδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ άνω των 100.000 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών.

Η κυβέρνηση της πρωτεύουσας της Ινδίας εκτιμά πως η «ξαφνική άνοδος (του αριθμού) των κρουσμάτων Covid-19» και «ο υψηλός δείκτης θετικότητας» καθιστούν απαραίτητη την επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 22.00 έως τις 05.00, έως τα τέλη Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονάχα τα άτομα που απασχολούνται σε αναγκαίες υπηρεσίες ή όσοι πηγαίνουν σε κέντρα εμβολιασμών θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Το Δελχί κατέγραψε 3.548 νέα κρούσματα σήμερα, ένας αριθμός ξεκάθαρα μικρότερος από τις σχεδόν 9.000 μολύνσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Απόψε το βράδυ, μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην ινδική πρωτεύουσα, τα καταστήματα έκλεισαν και οι πλανόδιοι πωλητές ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, όμως η κυκλοφορία των οχημάτων συνεχιζόταν σε διάφορους οδικούς άξονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, κάτοικοι της ινδικής μεγαλούπολης διατύπωσαν αμφιβολίες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα προσβληθούν από τον Covid θα μολυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα βρίσκονται έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άρβιντ Κάνα, ένας 62χρονος οικονομικός σύμβουλος.

«Το Δελχί είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα αποτελεσματικό μέσο (να πολεμήσουμε τον κορονοϊό). Οι άνθρωποι πρέπει απλά να εφαρμόζουν τους νόμους, να φορούν μάσκα, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό και να τηρούν τις αποστάσεις», επισήμανε ο 18χρονος Άνγκελ Μιγιαμότο.

Η Ινδία μετρά επισήμως 12,7 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 165.000 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης