Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ που είναι πλέον και σύμφωνα με την ετυμηγορία της δικαιοσύνης βιαστής, καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ έδωσε την ετυμηγορία κρίνοντας τον ένοχο για δύο σεξουαλικές επιθέσεις. Η πρώτη προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και είκοσι χρόνια για εξαναγκασμό σε πεολειχία της βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χέϊλι και η δεύτερη, που αφορά στον βιασμό της ηθοποιού Τζέσικα Μαν, ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος κρίθηκε ένοχος στις 24 Φεβρουαρίου για τις δύο από τις πέντε κατηγορίες για τις οποίες πέρασε από δίκη στη Νέα Υόρκη, ενώ την Τετάρτη 11 Μαρτίου το δικαστήριο αποφάνθηκε για την ποινή του.

Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αναπηρική καρέκλα, δεμένος με χειροπέδες, ενώ πριν του αποφανθεί η ποινή, δήλωσε «μετανιωμένος, αλλά και απόλυτα μπερδεμένος» για τις «σοβαρές φιλίες» τις οποίες πίστευε ότι είχε με τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Στο Λος Άντζελες εκκρεμεί μία ακόμη δίκη με πολλαπαπλές κατηγορίες. Αν αποδειχθούν, ο 62χρονος αντιμετωπίζει 28 χρόνια κάθειρξης τα οποία προστίθενται στα 23.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης