Οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες του Κομπάνι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 13:17
Οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Το ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες οι οποίοι εγκαταλείπουν το Κομπάνι ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Περισσότεροι από 180.000 Σύροι έχουν εκτοπιστεί στην Τουρκία μετά τις σφοδρές μάχες στο Κομπάνι, εντείνοντας τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

«Οι πόροι αυτοί, η ανάγκη για τους οποίους είναι άμεση, προορίζονται για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που διαχειρίζονται στο πεδίο τη μαζική εισροή μεταναστών» συνέχισε η Γκεοργκίεβα.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την παροχή νερού, στέγης και φαρμάκων, καθώς και εγκαταστάσεων υγιεινής για τους πρόσφυγες.

Η βοήθεια αυτή ανεβάζει στα 150 εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα που έχει αποδεσμεύσει φέτος η Ευρωπαϊκή επιτροπή για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Από την αρχή της επίθεσης των μαχητών του Ισλαμικού Χαλιφάτου εναντίον του Κομπάνι, στις 16 Σεπτεμβρίου, 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, τα δύο τρίτα εκ των οποίων έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: Σε κατάσταση συναγερμού το Λονδίνο
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014, 23:32

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 14:23