Ο ηγέτης του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς «Podemos» (Μπορούμε), το οποίο αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ότι προτεραιότητά του θα είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ισπανίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η εξάρτησή της χώρας από τη Γερμανία».

«Το μήνυμά μας προς την Ευρώπη είναι σαφές. Η εθνική κυριαρχία είναι η προτεραιότητα για εμάς σε ό, τι αφορά την οργάνωση του πολιτικού συστήματος. Η Ισπανία δεν είναι ποτέ πια στην περιφέρεια της Γερμανίας» είπε ο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα εργαστούμε για να ανακτήσει την έννοια της η φράση “εθνική κυριαρχία” στη χώρα μας» πρόσθεσε.

 Το κόμμα «Podemos» ιδρύθηκε το 2014 και κατέλαβε 69 έδρες στη Βουλή, πίσω από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), το οποίο αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη με 90 έδρες, και το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι (PP, Δεξιά), που νίκησε μεν στις εκλογές αλλά κέρδισε μόλις 123 έδρες -αριθμός που δεν αρκεί για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης