Μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισαν την Τρίτη μια βάση των ενόπλων δυνάμεων στην κεντρική Υεμένη, η οποία ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι και τους συμμάχους τους. Iστότοπος του υπουργείου Άμυνας, τον οποίο διαχειρίζονται οι Χούτι, ανέφερε ότι κατά τις επιδρομές, δύο μαθητές σκοτώθηκαν σε ένα γειτονικό σχολείο.

Πηγές στις ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι πέντε βόμβες ερρίφθησαν στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς κοντά στην πόλη Ιμπ, 160 χλμ. νότια της Σαναά, στοχοθετώντας, κατά τα φαινόμενα, στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας και κοιτώνες των στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της βάσης τραυματίστηκε. Ο ιστότοπος september26 ανέφερε ότι δύο μαθητές σκοτώθηκαν, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Μασίρα των Χούτι έκανε λόγο περί τριών νεκρών μαθητών.

Εξάλλου οι επιδρομές, που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στοχοθέτησαν επίσης αποθήκες όπλων κοντά στη Σαναά και βορειότερα, στη Σανχάν, τη γενέτειρα του πρώην προέδρου Σάλεχ.

Επλήγησαν ακόμη θέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στο λιμάνι Χοντάιντα, αλλά και στις βόρειες επαρχίες Σαάντα και Χάτζα, κατά μήκος των συνόρων με τη Σαουδική Αραβία, καθώς επίσης και μια βάση του πεζικού στο Μακάιρας, 150 χλμ. βορειοανατολικά του Άντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης