Υεμένη: Ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι σκότωσε οκτώ μέλη της Χεζμπολάχ στο βόρειο τμήμα της χώρας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 13:26
Υεμένη: Ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι σκότωσε οκτώ μέλη της Χεζμπολάχ στο βόρειο τμήμα της χώρας
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε οκτώ μέλη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, εκ των οποίων ένας διοικητής, στη διάρκεια επιχείρησής του.

«41 τρομοκρατικά στοιχεία σκοτώθηκαν στη Μαράν, στην επαρχία Σαντάα (στη βόρεια Υεμένη). Τα οχήματά τους καταστράφηκαν και οκτώ μέλη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους και ένας διοικητής, είναι μεταξύ των νεκρών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι.

Αν και ο Μάλικι σχολίασε ότι «αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Υεμένη», πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακοινώνονται σημαντικές απώλειες μελών της Χεζμπολάχ στη χώρα αυτή και η άμεση εμπλοκή τους επί του πεδίου στις συγκρούσεις.

Στο παρελθόν ο αραβικός συνασπισμός έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ ότι στηρίζουν τους Χούτι, αν και η Τεχεράνη εξακολουθεί να αρνείται ότι τους παρέχει όπλα αλλά όχι και ότι τους στηρίζει.

Η Χεζμπολάχ είχε διαψεύσει στις 20 Νοεμβρίου ότι έστειλε όπλα στους Χούτι, αν και ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ Τζουμπέιρ είχε επισημάνει στις 6 Νοεμβρίου στο CNN ότι ένας από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκε εναντίον της χώρας του με στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ είχε δοθεί από το Ιράν στους Χούτι και «τον εκτόξευσε η Χεζμπολάχ» από την Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 13:26