Ένας 63χρονος Αμερικανός που απήχθη πριν από 18 μήνες στη Σαναά της Υεμένης απελευθερώθηκε και έχει ήδη επανενωθεί με την οικογένειά του, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι ο Ντάνι Μπερτς επέστρεψε στο σπίτι του, «στη σύζυγο και τα παιδιά του» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βοήθεια που παρείχαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απελευθέρωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντάνι Μπερτς, που είναι παντρεμένος με μια Υεμενίτισσα, απήχθη από πέντε ενόπλους τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του αφού είχε αφήσει τα παιδιά του σε μια πισίνα.

Ο 63χρονος εργάζεται για την πετρελαϊκή εταιρεία Safer που δραστηριοποιείται στην επαρχία Μαρίμπ, στα ανατολικά της Σαναά, της πρωτεύουσας της Υεμένης που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι.

Ο Τραμπ δεν έδωσε καμία διευκρίνιση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απελευθερώθηκε ο Μπερτς, ούτε για την ταυτότητα των δραστών. Σημείωσε μόνο ότι «η ανάκτηση των Αμερικανών ομήρων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μου και, με την απελευθέρωση του Ντάνι, έχουμε πετύχει την απελευθέρωση 20 Αμερικανών αιχμαλώτων μετά την εκλογή μου», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης