Ένας καταυλισμός στον οποίο φιλοξενούνται εκτοπισμένοι άμαχοι στην περιοχή Χάτζα, στη βορειοδυτική Υεμένη, επλήγη σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Σαναά.

Έχει υπάρξει “επιβεβαίωση ότι ένας καταυλισμός (στην επαρχία Χάτζα) επλήγη και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος, του Γραφείου για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βομβαρδισμός, σύμφωνα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, έπληξε τον καταυλισμό Μάζρακ και τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο, δήλωσαν εργαζόμενοι υπηρεσιών αρωγής.

Μια συμμαχία σουνιτικών αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη μια αεροπορική εκστρατεία εναντίον των σιιτών παραστρατιωτικών Χούτι για να σταματήσει την προέλασή τους προς νότο και να αποτρέψει το ενδεχόμενο να καταλάβουν την πόλη Άντεν, το τελευταίο προπύργιο του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης