«Σεισμό» θα προκαλέσει στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας η ίδρυση του κόμματος από τον άλλοτε στενό συνεργάτη και σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, υπηρέτησε ως πρωθυπουργός την περίοδο 2014-2016, πριν διαταραχθούν οι σχέσεις του με τον Ερντογάν. Πρόσφατα επετέθη κατά του προέδρου της Τουρκίας για την οικονομική διαχείριση του AKP και τον κατηγόρησε για την παραβίαση των στοιχειωδών ελευθεριών και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο Παρασκευή, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως το κόμμα, το οποίο θα ονομάζεται «Κόμμα του Μέλλοντος»

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε την παραίτησή από το AKP τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι το κόμμα του Ερντογάν δεν είναι πλέον σε θέση να λύσει τα προβλήματα της Τουρκίας και δεν επιτρέπει πλέον συζητήσεις στο εσωτερικό του. Είχε προηγηθεί, δύο μήνες πριν, η παραίτηση του πρώην αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος είχε επικαλεσθεί «βαθιές διαφωνίες».

Τους τελευταίους μήνες, το κυβερνών AKP υπέστη σειρά από ήττες στις τοπικές εκλογές από το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το οποίο ελέγχει πλέον τους δήμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο Αλί Μπαμπατζάν θα ανακοινώσει την ίδρυση κόμματος εντός των προσεχών εβδομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης