Η δημοτικότητα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα μειώθηκε ακόμη περισσότερο, με δεδομένη τη λαϊκή δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, καθώς ποσοστό περίπου 50% των Ιαπώνων αποδοκιμάζουν την κυβέρνησή του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εφημερίδας «Yomiuri» που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Η υποστήριξη στην κυβέρνηση του Σούγκα μειώθηκε στο 39% από το 45% τον προηγούμενο μήνα, με το ποσοστό αποδοκιμασίας να έχει αυξηθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στο 49%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικριτές του Ιάπωνα πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ενήργησε πολύ αργά, μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, με τις αποφάσεις του για την παύση του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και άλλες μεγάλες πόλεις να έχουν καθυστερήσει σημαντικά.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ποσοστό 78% της κοινής γνώμης είναι σύμφωνο με την επέκταση της εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πέραν των 11 νομών όπου αυτή εφαρμόζεται σήμερα. Το 42% από το ποσοστό αυτό δήλωσε ότι η κατάσταση ανάγκης θα πρέπει να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης