Οι ιαπωνικές αρχές ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα την επιχείρηση αναζήτησης δεκάδων ναυτικών που αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοίου μεταφοράς ζωντανών ζώων την Τετάρτη στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, όμως η θαλασσοταραχή και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες εμποδίζουν τη συμμετοχή στις έρευνες πλοίων.

Το λιμενικό της Ιαπωνίας διέσωσε χθες Παρασκευή, δεύτερο επιζώντα από το Gulf Livestock 1. Το πλοίο είχε 43μελές πλήρωμα και μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι όταν έπεσε σε τρικυμία η οποία προκλήθηκε από τον τυφώνα Μαϊσάκ. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας νέος τυφώνας, ακόμη πιο ισχυρός, ο Χάισεν, αναμένεται να πλήξει σήμερα την Ιαπωνία, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 290 χιλιομέτρων την ώρα.

«Επαναλάβαμε τις επιχειρήσεις αναζήτησης σήμερα το πρωί με τη βοήθεια ενός αεροπλάνου», δήλωσε αξιωματούχος του λιμενικού. «Όμως εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων δεν μπορούμε να στείλουμε στο σημείο πλοία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη των 40 μελών του πληρώματος του Gulf Livestock 1 τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ένας πρώτος επιζών εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χθες ανασύρθηκε από τη θάλασσα το πτώμα ενός άλλου ναύτη. Το πλήρωμα αποτελούνταν από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τυφώνας Χάισεν πλησίαζε σήμερα στην Οκινάουα, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί προς το νησί Κιουσού. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης