Σε δεκάδες τραυματίες ανέρχεται ο απολογισμός από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Τράμι από την Ιαπωνία, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις τις επόμενες ώρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ περισσότερες από 1.200 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του κλεισίματος του αεροδρομίου του Κανσάι, κοντά στην Οσάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «μάτι» του τυφώνα έφθασε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την πόλη Τανάμπε, νότια της Οσάκα και κατευθύνεται προς το Τόκιο, έγινε γνωστό από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Ο Τράμι, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως και 216 χλμ/ώρα, θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος του αρχιπελάγους, προτού εξασθενίσει, προκαλώντας ωστόσο καταρρακτώδεις βροχές και τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ μια 60χρονη γυναίκα αγνοείται στην περιοχή Μιγιαζάκι, όπου έπεσε βροχή ρεκόρ και σημειώθηκαν πλημμύρες.

Η κυβέρνηση συνέστησε σε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Πεντακόσιες χιλιάδες κατοικίες στην Οκινάουα και το Κιούσου (νοτιοδυτικά) παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον τυφώνα να κατευθύνεται στα ανατολικά, η σιδηροδρομική εταιρεία πήρε τη σπάνια απόφαση να ακυρώσει τα δρομολόγια το βράδυ στο Τόκιο, σε ένα από τα σιδηροδρομικά δίκτυα με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης