Τραγικό θάνατο βρήκαν έξι Ρώσοι ναύτες, μέλη του πληρώματος αλιευτικού, στο λιμάνι του Ουακανάι στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας, μετέδωσε το Associated Press.

Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης εντός των χώρων του «Ταϊγκάν», σημαίας Καμπότζης, το οποίο χρησιμοποιείται για την αλιεία καβουριών. Η κινητοποίηση των Αρχών στη νήσο Χοκάιντο ήταν τεράστια, με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και ειδικά φουσκωτά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ασθενόφορα έκαναν την εμφάνισή τους στην προβλήτα του λιμανιού, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Σύμφωνα με το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, η φωτιά εκδηλώθηκε στη 01.00 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος).

Συνολικά 23 άνθρωποι αποτελούσαν το πλήρωμα του αλιευτικού, με τουλάχιστον τρεις να μεταφέρονται με τραύματα στο νοσοκομείο της πόλης. Χρειάστηκαν περίπου 12 ώρες μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης