Οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν σήμερα ότι το σύστημα υγείας της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας δέχεται έντονες πιέσεις λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο μεγαλύτερο από τα τέσσερα επίπεδα, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έφτασε σε νέο ρεκόρ.

Στη διάρκεια σύσκεψης της επιτροπής που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της Covid-19 στο Τόκιο, ένας υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει γίνει πλέον δύσκολο να παρέχεται θεραπεία στα νοσοκομεία σε ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, καθώς οι νοσοκομειακές κλίνες γεμίζουν, ενώ για πρώτη φορά έθεσε στο «κόκκινο» τον συναγερμό της πόλης σε ό,τι αφορά την υγειονομική ετοιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντλήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους» τόνισε ο Μασατάκα Ινοκούτσι, αντιπρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης του Τόκιο, απευθυνόμενος στην επιτροπή, στη συνεδρίαση της οποίας παρούσα ήταν και η κυβερνήτρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας Γιουρίκο Κόικε. «Η μείωση του αριθμού των ασθενών με Covid-19 είναι ο μόνος δρόμος» διευκρίνισε.

Οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ 822 ημερήσιων κρουσμάτων σήμερα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 678 που είχε καταγραφεί την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης