Δύο Ιάπωνες αξιωματούχοι που είχαν αναλάβει να εποπτεύουν την καραντίνα που έχει επιβληθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess προβλήθηκαν και οι ίδιοι από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές.

Τα νέα αυτά κρούσματα ανεβάζουν σε έξι τον αριθμό των αξιωματούχων που είχαν αναλάβει την εποπτεία της καραντίνας στο κρουαζιερόπλοιο και έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της καραντίνας αυτής τη στιγμή που οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι τρεις επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για τον περιορισμό της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αξιωματούχος αρμόδιος για την εφαρμογή της καραντίνας, περίπου 50 ετών, και ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας, περίπου 40 ετών, βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό και νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το Υπουργείο. Είχαν σταλεί ξεχωριστά στο Diamond Princess.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε μέσω ποιας οδού έγινε η μόλυνση. Θα το ανακαλύψουμε και θα λάβουμε μέτρα» δήλωσε στέλεχος του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότεροι από 690 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα στις 5 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, έχουν νοσήσει από τον Covid-19. Εκτός πλοίου η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 140 κρούσματα, ενώ μία ηλικιωμένη γυναίκα υπέκυψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ανακοίνωση την Πέμπτη για τον θάνατο δύο 80χρονων Γιαπωνέζων επιβατών του Diamond Princess, ένας τρίτος επιβάτης πέθανε από πνευμονία, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο χωρίς να επιβεβαιώσει αν είχε μολυνθεί από τον Covid-19.

Τουλάχιστον 20 αλλοδαποί που έχουν απομακρυνθεί από το κρουαζιερόπλοιο έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή στις πατρίδες τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης