Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα πως ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα, που τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου, συνδέθηκε με επιτυχία με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Σε μια ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του δήλωσαν ότι «συνέδεσαν με επιτυχία και με κάθε ασφάλεια τη μονάδα 1 του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα με το (ηλεκτρικό) δίκτυο» των ΗΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πρώτα μεγαβάτ καθαρού ηλεκτρισμού στάλθηκαν στο έθνος», προσθέτουν οι εταιρείες, η Nawah Energy Company και η Abu Dhabi Transmission and Despatch Company.

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα, που βρίσκεται στα παράλια, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, είναι ο πρώτος στον αραβικό κόσμο.

Ο πρώτος από τους τέσσερις αντιδραστήρες επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2017, όμως η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του αναβλήθηκε πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιηθούν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι νομικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία υπό την Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) των ΗΑΕ και τη νοτιοκορεατική Korea Electric Power Corporation (KEPCO), με εκτιμώμενο κόστος 24,4 δισεκ. δολάρια (περίπου 20,4 δισεκ. ευρώ).

Όταν θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, οι τέσσερις αντιδραστήρες θα έχουν ικανότητα παραγωγής 5.600 μεγαβάτ ηλεκτρισμού, περίπου το 25% των αναγκών των ΗΑΕ, μιας πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας.

Το ομοσπονδιακό κράτος, που αποτελείται από επτά εμιράτα, έχει πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων, το 80% των οποίων είναι εκπατρισμένοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης