Ο υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντελραχμάν μπεν Μοχάμεντ αλ-Οουέις συζήτησε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιούλι Εντελστάιν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στον ιατρικό τομέα για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 μετά την ανακοίνωση της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεών τους.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους “ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της ιατρικής έρευνας”, σχετικής με την πανδημία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προγράμματα επιστημονικής και ιατρικής συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των δοκιμών εμβολίων και των θεραπειών κατά του νέου κορωνοϊού εξετάστηκαν επίσης, καθώς και μια ανταλλαγή αντιπροσωπειών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ συμφώνησαν να εξομαλύνουν τις διπλωματικές σχέσεις τους και να οικοδομήσουν μια ευρεία νέα σχέση στο πλαίσιο μιας συμφωνίας υπό τις ΗΠΑ, γεγονός που καθιστά τα ΗΑΕ την τρίτη αραβική χώρα που συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ μετά την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Οι δύο χώρες θα διορίσουν αντίστοιχα εκπροσώπους και θα συστήσουν εμπορικές αντιπροσωπείες, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την ανακοίνωση της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στις 13 Αυγούστου, κορυφαίες ισραηλινές εταιρίες είχαν ανακοινώσει μια συμφωνία με το Αμπού Ντάμπι στην έρευνα για την εξάλειψη της πανδημίας Covid-19.

Δύο δημόσιες ισραηλινές εταιρίες, η Israel Aerospace Industries (IAI) και η Rafael Advanced Defense Systems, υπέγραψαν στις 3 Ιουλίου μνημόνιο συμφωνίας με την ιδιωτική εταιρία τεχνολογίας που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συμφωνία προβλέπει μια συνεργασία για την ανάπτυξη ενός μη επεμβατικού τεστ διάγνωσης και “μέσα σε μερικά λεπτά” για τον νέο κορωνοϊό.

Στις 16 Αυγούστου στο Αμπού Ντάμπι, η εταιρία των Εμιράτων APEX National Investment ανακοίνωσε και αυτή την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την ισραηλινή TeraGroup για την ανάπτυξη της έρευνας στον κορωνοϊό ενόψει της παραγωγής ενός τεστ ταχείας διάγνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης