Η βρετανική αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της ως προς την αναζήτηση δύο ακόμα αδελφών από τη βόρεια Ιρλανδία που ευθύνονται για τον τραγικό θάνατο 39 Βιετναμέζων στο κοντέινερ-«νεκροφόρα» την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Λονδίνο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ύποπτοι καταζητούνται ο Ρόναν Χιουζ, 40 ετών, και ο αδελφός του Κρίστοφερ, 34, από την κομητεία Άρμαγκ που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και διακίνηση ανθρώπων. Άλλωστε, όπως δηλώνει και επικεφαλής της Βρετανικής αστυνομίας Στίουαρτ Χούπερ αποτελεί ζωτικής σημασίας ανάγκη η εύρεση και η απόδοση ευθυνών στην εξέλιξη της έρευνας. Στον παρόντα χρόνο εκτιμάται πώς οι καταζητούμενοι βρίσκονται στη βόρεια Ιρλανδία διαθέτοντας ως συνδετικό κρίκο αντίστοιχους συνδέσμους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Μάλιστα, δε δίστασε να απευθύνει έκκληση για τη συλλογή πληροφοριών προς την ομάδα του.

Να υπενθυμίσουμε πως εχθές ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού Μόρις Ρόμπισον παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για κατηγορίες ανθρωποκτονίας, ξεπλύματος χρήματος και για τις εκκρεμείς κατηγορίες της συνωμοσίας για τη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για παροχή βοήθειας σε παράνομη μετανάστευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα εκκρεμή αδικήματα, η αστυνομία αλλά και οι δικαστές εκτιμούν πως ο οδηγός του φορτηγού συνωμότησε με τον Ρόναν Χιουζ κι άλλους συνδέσμους. 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε σύλληψη 3 ακόμη ανθρώπων εκτός από τον Ρόμπινσον τους οποίους και άφησε ελεύθερους με εγγύηση. Τέλος ιρλανδική αστυνομία έχει προχωρήσει σε σύλληψη ενός άνδρα σε σχέση με την έρευνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης