Η Βρετανία εξετάζει την ιδέα των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να επιτρέψει την πρόσβαση στα ταξίδια, τη φιλοξενία και την ψυχαγωγία και συζητεί τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσει σ’ αυτά με δίκαιο τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρήσεων Κουάζι Κβάρτενγκ.

Η εταιρεία κρουαζιεροπλοίων P&O Cruises ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι αυτό το καλοκαίρι θα δέχεται ως επιβάτες για τα ταξίδια της στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, πυροδοτώντας μια νέα συζήτηση για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ερωτήθηκε κατά πόσον είναι δίκαιο οι εταιρείες να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για να επιτρέψουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους και ποια είναι η στάση της κυβέρνησης στο θέμα, ο Κβάρτενγκ δήλωσε πως το θέμα εξετάζεται.

«Συζητούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Κβάρτενγκ στο BBC.

Περισσότεροι από τον μισό ενήλικο πληθυσμό της Βρετανίας θα έχουν κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του Covid-19 μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κβάρτενγκ δήλωσε πως υπάρχουν δύο χωριστά ζητήματα, αυτό του πιστοποιητικού ή διαβατηρίου εμβολιασμού για πρόσβαση σε θέατρα, εστιατόρια και άλλους χώρους μέσα στη Βρετανία, και αυτό του πιστοποιητικού ή διαβατηρίου εμβολιασμού για να επιτραπούν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Το Reuters σημειώνει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει τη χορήγηση ενός διαβατηρίου Covid-19 ή «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού» για να επιτρέψει τα ελεύθερα ταξίδια μέσα στην Ένωση αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανήκει στην ΕΕ και μπορεί να χρειαστούν συμφωνίες με τις ευρωπαϊκές χώρες για να ταξιδέψουν οι Βρετανοί, οι οποίες μπορεί να περιλάβουν απαιτήσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια, έχεις να κάνεις με άλλες χώρες και αυτές θα έχουν τη δική τους συμβολή στις πολιτικές που θα εφαρμόσεις», δήλωσε ο Κβάρτενγκ στο ITV.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει πως τα ταξίδια δεν θα επιτραπούν το νωρίτερο μέχρι τις 17 Μαΐου, ωστόσο τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε μερικές περιοχές της Ευρώπης μπορεί να εκτροχιάσουν τα σχέδια της χώρας να ανοίξει και πάλι μερικούς προορισμούς.

«Πιστεύω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε επίσης είναι να οδηγηθούμε από τα δεδομένα, πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται ο κορωνοϊός», δήλωσε ο Κβάρτενγκ στο BBC αναφερόμενος στα ταξίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης