Οι Βρετανοί καλούνται να φυτέψουν δέντρα για να τιμήσουν το πλατινένιο ιωβηλαίο της Ελισάβετ Β’, η οποία θα γιορτάσει τα 70 της στον θρόνο το 2022, μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε σήμερα και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, έξι μήνες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη (Σκωτία).

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται ο “Πράσινος Θόλος της Βασίλισσας”, ενθαρρύνει τους κηπουρούς, μαθητές και μέλη συλλόγων να συλλόγων να φυτέψουν ο καθένας ένα δέντρο από τον Οκτώβριο του 2021 και η δεντροφύτευση θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον εορτασμό των 70 χρόνων της βασιλείας της Ελισάβετ Β’, θα αξιοποιηθούν 70 παμπάλαια δάση και 70 αιωνόβια δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα πρόγραμμα κατάρτισης θα ξεκινήσει επίσης για άνεργους νέους προκειμένου να μάθουν πώς να φυτεύουν και να συντηρούν δέντρα.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του θρόνου προέτρεψε τους Βρετανούς να “φυτέψουν ένα δέντρο για το ιωβηλαίο”, εκτιμώντας ότι αυτό αντιπροσωπεύει ένα “μήνυμα ελπίδας και πίστης στο μέλλον”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είτε είστε ένας ιδιώτης που θέλετε να φυτέψετε ένα δεντράκι στον κήπο σας, ένα σχολείο ή μια κοινοτική ομάδα, ένα τοπικό συμβούλιο, ένας σύλλογος ή μια επιχείρηση που σκοπεύει να φυτέψει μια ολόκληρη σειρά δέντρων ή ένας αγρότης που θέλει να δημιουργήσει νέους φράκτες, όλοι, σε όλη το χώρα, μπορούν να συμμετάσχουν”, πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, του οποίου η κυβέρνηση παρουσίασε τους φιλόδοξους στόχους της για το περιβάλλον ενόψει της COP26 που διοργανώνεται στη Γλασκόβη (Σκωτία) τον Νοέμβριο.

“Τα δέντρα μπορούν να διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής”, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, “γι ‘αυτό τον λόγο στην κυβέρνηση έχουμε ήδη δεσμευτεί να φυτεύουμε δέντρα σε έκταση 300.000 στρεμμάτων κάθε χρόνο” έως τον Μάιο του 2024.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος θα δώσει ομιλία αυτή την εβδομάδα, στην οποία θα περιγράφει πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να επιτύχει αυτόν τον στόχο, που αποτελεί μέρος του σχεδίου της για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης