Η Βουδαπέστη ενισχύει τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην έξαρση της πανδημίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 13:37
Η Βουδαπέστη ενισχύει τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην έξαρση της πανδημίας

Η Ουγγαρία θα κλείσει όλα τα καταστήματα, εκτός των προμηθευτών τροφίμων και των φαρμακείων, ενώ και τα δημοτικά σχολεία θα ενταχθούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς σημειώνεται ταχεία εξάπλωση της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει τα οικονομικά μέτρα υποστήριξης προς όλους τους τομείς που θα τεθούν εκτός λειτουργίας από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων του Covid-19 στα 6.278 κρούσματα, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται αναλόγως στους 152, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενη έξαρση της επιδημίας εξαιτίας της διάδοσης της βρετανικής και της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Ουγγαρία είχε εμβολιάσει περισσότερο από το 10% του πληθυσμού μέχρις τις 2 Μαρτίου, έχοντας μόλις ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση.

Είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έβαλε στο μενού στο κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm και στη συνέχεια το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής Αρχής.

Παρά την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού, Ούγγροι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την έξαρση της επιδημίας.

Τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν από τον Νοέμβριο περιλάμβαναν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, διακοπή λειτουργίας ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης, απαγόρευση συγκεντρώσεων και εξ αποστάσεως λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ένωση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε αυτήν την εβδομάδα την επέκταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα δημοτικά σχολεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 13:48