Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 12:10
Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε μία νύχτα στο νοσοκομείο, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, για «προκαταρκτικές εξετάσεις», όπως ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά έχει καλή διάθεση και επέστρεψε στα καθήκοντά της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία και μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο ακύρωσε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία την Τετάρτη. Το Παλάτι ανακοίνωσε ότι το ιατρικό προσωπικό είχε ζητήσει από τη βασίλισσα να ξεκουραστεί και πως η αδιαθεσία της δεν σχετίζεται με την COVID-19.

«Ύστερα από ιατρική συμβουλή να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες, η βασίλισσα μετέβη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Τετάρτης για κάποιες προκαταρκτικές εξετάσεις, επιστρέφοντας στο Κάστρο του Ουίνδσορ σήμερα το μεσημέρι, έχοντας καλή διάθεση», ανακοίνωσε το Παλάτι αργά την Πέμπτη. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Πηγή από το Παλάτι είπε ότι η βασίλισσα έμεινε στο Νοσοκομείο King Edward VII στο Κεντρικό Λονδίνο για πρακτικούς λόγους. Η Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντά της το απόγευμα της Πέμπτης και ασχολείται με κάποιες από τις υποχρεώσεις της, δήλωσε η πηγή.

Η Ελισάβετ πέρασε το βράδυ της Τρίτης σε δεξίωση στο Ουίνδσορ, υποδεχόμενη επιχειρηματίες, όπως ο Μπιλ Γκέιτς. Η βασίλισσα, μαζί με τον γιο της και διάδοχο στον θρόνο, τον 72χρονο πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και τον εγγονό της, τον 39χρονο πρίγκιπα Ουίλιαμ, χαιρέτισε τους καλεσμένους χωρίς μάσκες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 12:21