Οι Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές πόλεις και χωριά από τις αντίπαλες ισλαμιστικές οργανώσεις στην επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω προέλαση προς τα δυτικά, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έχοντας ήδη αναλάβει τον έλεγχο μεγάλων περιοχών στη βόρεια και ανατολική Συρία, οι Τζιχαντιστές κατέλαβαν τις πόλεις Τουρκμέν Μπαρέχ και Ακχταρίν, 50 χλμ. βορειοανατολικά του Χαλεπίου, ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχει ενισχυθεί από τότε που η οργάνωση ανέλαβε τον έλεγχο της Μοσούλης στο Ιράκ, τον Ιούνιο, ιδρύοντας χαλιφάτο σε περιοχές υπό τον έλεγχό της σε μία προσπάθεια να… ξαναγράψει τα σύνορα της Μέσης Ανατολής. Διπλωμάτες και αντάρτες υποστηρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση, η οποία μάχεται κατά των ανταρτών σε ολόκληρη τη χώρα, εξαπέλυσε επιθέσεις στις πόλεις που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Τζιχαντιστών μόνο αφότου τα μέλη της προήλασαν στο γειτονικό Ιράκ και κατέλαβαν το ένα τρίτο των εδαφών του. Το Ισλαμικό Κράτος ενισχύεται σε περιοχές της Συρίας που βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχό του, περιλαμβανομένης της πόλης Ράκα στον ποταμό Ευφράτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης