Ο τυφώνας «Hermine» προσέγγισε τη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, πλημμυρίζοντας δρόμους και ανατρέποντας δέντρα τα οποία γκρέμισαν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο τυφώνας κατηγορίας 1, βρυχήθηκε από τον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στη νήσο του Αγίου Μάρκου, που βρίσκεται νότια της «Tallahassee», με συνεχείς ανέμους των 90 μιλίων/ώρα για περίπου δύο ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργότερα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και εκινείτο βόρεια-βορειοανατολικά με 24 μίλια ανά ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντά στους 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, τη Γεωργία και τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Η συντριπτική πλειοψηφία των διακοπών ρεύματος παρουσιάστηκε στη Φλόριντα, σύμφωνα με τις εταιρείες κοινής ωφελείας της υπηρεσίας του ρεύματος.

Τουλάχιστον 200 κάτοικοι της «Pasco County», περίπου 30 μίλια βόρεια της Τάμπα, έχουν εκκενώσει την περιοχή νωρίς την Παρασκευή.

«Υπάρχει μεγάλη μάζα νερού σε δύο σημεία στη Φλόριντα και ατέλειωτες πλημμύρες σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα, πολλά δέντρα έπεσαν αλλά τίποτα ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν μας ανησυχεί περισσότερο», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τάμπρεϊ Λέιν στο NBC.

Η απειλή των ισχυρών βροχοπτώσεων, υφίσταται και για την Κυριακή. 

Ευτυχώς, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς ο «Hermine» κατευθύνεται τώρα στα βορειοανατολικά «και η ταχύτερη κίνηση προς τα εμπρός θα μετριάσει κάπως τη βαριά απειλή βροχής».

Πολλές τοποθεσίες φαίνονται έτοιμες να αντέξουν ποσότητα 5 έως και 10 ιντσών του συνόλου των βροχοπτώσεων, θα υπάρξει πρόβλημα όμως, με ποσότητες από 15 ίντσες και άνω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης