Οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν τη Μόσχα ότι δεν θα επιτεθούν στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν, ούτε θα επιτρέψουν σε κανέναν να χρησιμοποιηθεί η αφγανική γη για επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας ή γειτονικών χωρών. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Ταλιμπάν, αντιπροσωπεία του οποίου βρίσκεται στην ρωσική πρωτεύουσα.

«Φυσικά, δεν θα επιτεθούμε στα σύνορα μεταξύ Τατζικιστάν και Αφγανιστάν. Διαβεβαιώνουμε τη ρωσική πλευρά ότι η πολιτική μας δεν συνίσταται στην επίθεση», δήλωσε στο πρακτορείο TASS (το οποίο στο τηλεγράφημά του επισημαίνει ότι το κίνημα των Ταλιμπάν είναι εκτός νόμου στη Ρωσία), ο επίσημος εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου του κινήματος Μοχαμάντ Σοχαΐλ Σαχίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθαμε (στη Μόσχα) για να συζητήσουμε την τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν με τη ρωσική πλευρά, καθώς και να την διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την αφγανική γη για να επιτεθεί στη Ρωσία ή σε γειτονικές χώρες», δήλωσε ο Μοχαμάντ Σοχαίλ Σαχίν.

Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν διαβεβαίωσε επίσης τη Μόσχα ότι δεν επιδιώκει να καταλάβει την εξουσία στο Αφγανιστάν με στρατιωτικά μέσα.

«Η κατάληψη του Αφγανιστάν με στρατιωτικό τρόπο δεν είναι δική μας πολιτική. Η θέση μας συνίσταται στην αναζήτηση πολιτικής λύσης των αφγανικών ζητημάτων, τα οποία συζητούνται στην Ντόχα», δήλωσε ο Σαχίν προσθέτοντας ότι «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στην πολιτική λύση εδώ στη Μόσχα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριος στόχος της συνάντησης μας είναι να συζητήσουμε τα πρόσφατα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Πολλές περιοχές δεν είναι υπό τον έλεγχό μας», πρόσθεσε ο Σαχίν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης