Η Ταϊλάνδη αναμένει να έχει 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού κατά τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η χώρα επιταχύνει τον εμβολιασμό στη μάχη κατά των μολύνσεων που καταγράφει κάποιες ενδείξεις υποχώρησης, όπως δήλωσε σήμερα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η αναφερόμενη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ περισσότερων από 23.000 περιστατικών μόλυνσης, προηγούμενα μέσα στο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 16.536 νέα περιστατικά μόλυνσης και 264 θανάτους.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών παραμένει μεγάλος, είναι πιθανό ότι αυτός, τελικά θα μειωθεί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θανακόμ Γουανγκμπουνκονγκτσάνα.

Με την τάση μείωσης να καταγράφεται στον αριθμό των περιστατικών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή, την χαλάρωση μερικών από τα περιοριστικά μέτρα στην Μπανγκόκ, αλλά και σε άλλες 28 επαρχίες υψηλού κινδύνου, επιτρέποντας περισσότερα ταξίδια, αλλά και την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των εστιατορίων από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης αναμένεται σύντομα να εκδώσει ανακοίνωση για την επανέναρξη των τοπικών πτήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, όπως επίσης και μέτρα ελέγχου του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Ωστόσο, αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Asia Aviation και της Bangkok Airways έχουν ήδη ανακοινώσει την αποκατάσταση μερικών τοπικών πτήσεων τους, από την επόμενη εβδομάδα.

Η Ταϊλάνδη άρχισε το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού της τον Ιούνιο, ενώ μέχρι τώρα, μόλις περίπου το 11% του πληθυσμού της που ξεπερνάει τα 66 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης