Οι Αρχές της Ταϊλάνδης σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε ορισμένους ξένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η χώρα προχωράει σε μια χαλάρωση των περιορισμών που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Η πρώτη ομάδα ξένων, οι οποίοι έχουν καταχωρηθεί για να παραμείνουν σε καραντίνα υπό το κράτος, περιλαμβάνει ανθρώπους με άδεια εργασίας, επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης με τον Covid-19 Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν για έγκριση στην ομάδα κρούσης της κυβέρνησης, η οποία συναντάται τη Δευτέρα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επιτραπεί επίσης η είσοδος τουριστών για ιατρικούς λόγους.

Η ρυθμιστική αρχή εναέριας κυκλοφορίας της Ταϊλάνδης έχει απαγορεύσει τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις ως το τέλος του Ιουνίου, αλλά έχει ανακοινώσει ότι κάποια επιχειρηματικά ταξίδια μπορεί να ξαναρχίσουν τον Ιούλιο.

«Δεν θα υπάρξει ένα πλήρες άνοιγμα των πτήσεων σύντομα, επειδή η κρίση συνεχίζεται παγκοσμίως, αλλά ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν για κάποια ταξίδια από το εξωτερικό», σημείωσε ο Ταουισίν στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισκέπτες για σύντομα επιχειρηματικά ταξίδια θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό που να δείχνει ότι είναι αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό, ασφάλεια υγείας και να επιτρέπουν σε ιατρικό προσωπικό να ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους για το χρονικό διάστημα που παραμένουν στην Ταϊλάνδη.

Οι αφίξεις ξένων στην Ταϊλάνδη αναμένεται φέτος να ανέλθουν σε περίπου 8 εκατομμύρια, ενώ πέρυσι είχαν φτάσει τον αριθμό ρεκόρ των 39,8 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 58 θανάτους που σχετίζονται με τον Covid-19 και 3.157 κρούσματα νέου κορωνοϊού. Συνολικά 3.026 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι σχολεία, μπαρ και ινστιτούτα μασάζ θα ξανανοίξουν τον επόμενο μήνα, αλλά υπό αυστηρές υγειονομικές οδηγίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης