Tο σενάριο της δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 επιβεβαιώνεται πλήρως, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη από εκρηκτικά, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας.

«Η ανάλυση που έχει γίνει μέχρι τώρα δείχνει ίχνη εκρηκτικών σε πολλά από τα αντικείμενα που έχουν ανασυρθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σουηδική εισαγγελική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έρευνα είναι πολύ περίπλοκη και συνολική. Η συνεχιζόμενη εξέταση θα καθορίσει αν μπορούν να ταυτοποιηθούν ύποπτοι», προστίθεται, από το γραφείο του εισαγγελέα Ματς Λιούνκβιστ, ο οποίος έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για την καταστροφή των αγωγών που διεξάγεται στη Σουηδία. Η ίδια πηγή αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Δανία, η Σουηδία και η Γερμανία ερευνούν πώς ξεκίνησαν οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, οι οποίες σημειώθηκαν ανοικτά των ακτών της Δανίας και της Σουηδίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της, η Ρωσία προσπάθησε εξαρχής να αποδώσει ευθύνες στη Δύση για τις διαρροές, ενώ η Ευρώπη έκανε λόγο για πράξη δολιοφθοράς.

Η Δανία τον περασμένο μήνα γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, οι διαρροές προκλήθηκαν από ισχυρές εκρήξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης