Οι Σομαλοί πειρατές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση αιχμαλώτων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 11:23
Οι Σομαλοί πειρατές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση αιχμαλώτων
Οι πειρατές που κατέλαβαν την Τρίτη στα ανοικτά της Σομαλίας ένα πετρελαιοφόρο με πλήρωμα οκτώ πολίτες Σρι Λάνκα ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή του, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη.

Οι πειρατές κατέλαβαν χθες ένα πετρελαιοφόρο με σημαία των νήσων Κομόρες, το Aris 13, στην πρώτη πειρατεία που σημειώνεται στα ανοικτά της Σομαλίας από το 2012, και το οδήγησαν στο λιμάνι Αλούλα, στην ημιαυτόνομη περιοχή Πούντλαντ.

«Η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη (…) έχει λάβει επιβεβαίωση από τον καπετάνιο του Aris 13 ότι το πλοίο του και το πλήρωμά του κρατούνται αιχμάλωτοι από έναν αριθμό φερόμενων ένοπλων πειρατών σε ένα λιμάνι στη βόρεια ακτή της περιοχής Πούντλαντ, κοντά στην Αλούλα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η EU Navfor πρόσθεσε ότι, μόλις έλαβε ενημέρωση για την κατάληψη του πλοίου, έστειλε ένα αεροσκάφος περιπολίας από τη βάση της στο Τζιμπουτί, για να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του μέσω ασυρμάτου, κάτι που κατάφερε μόλις χθες αργά το βράδυ.

«Ο καπετάνιος επιβεβαίωσε ότι ένοπλοι βρίσκονται στο πλοίο και ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή του. Η EU Naval Force έχει μεταβιβάσει τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται όμως πληροφορίες για το ύψος των λύτρων που ζητούν οι πειρατές.

Το πετρελαιοφόρο ανήκει στην εταιρεία Armi Shipping, με έδρα τον Παναμά, και το διαχειρίζεται η Aurora Ship Management στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 13:45